Openingsreceptie

openingreceptieHet lokaal van Oxygene Plus waar studenten door de week kunnen bijeenkomen werd officieel geopend met  een receptie. In het weekend kan men er ook langs om rustig te studeren met de nodige ontspanning. Het lokaal is verwonderlijk genoeg zeer symbolisch gelegen, namelijk in Kroonlaan 311 tussen de ULB en VUB in. “Brussel is een multiculturele stad waar het krioelt van kleuren.

De tweetaligheid van België is een feit en heeft tot nu toe voor verschillende discussies gezorgd. Oxygene plus beeft een sterke antwoord gegeven op de vraag van België, nl. leef samen of volgens Oxygene plus zelf, Leef met ons mee.” Deze welverdiende lofwoorden komen van Paul De Knop, Rektor van VUB, tijdens de openingsreceptie van onze studentenvereniging Oxygene Plus.

In Brussel zijn er tientallen verenigingen die elk een missie nastreven en zo hun studenten aantrekken. Als eerste beoogt Oxygene Plus om alle studenten ongeacht hun taal te vereningen. Daarvoor is de vereninging opgericht door zowel Nederlandstalige als Franstalige studenten. De website, artikelen, activiteiten… worden dan ook in twee talen gevoerd. “Oxygene Plus is hierin geslaagd”, aldus Paul De Knop.

De aanwezigen en uitgenodigden waren heel tevreden over de openingsreceptie. Bij de slotfase waren er weer lofwoorden te horen: “Ik hoop dat de studentenverenigingen iets kunnen leren van jullie. Wij moeten open staan voor iedereen en niet beperkend of selectief te werk gaan. Oxygene Plus is een grote stap naar wat België streeft, samenleven en laten leven. Mijn antwoord voor jullie is: Ik leef met jullie mee”. Wij willen Prof. de Knop nogmaals bedanken voor zijn aanwezigheid.

openingreceptie_galery